今晚又撇低個女兩公婆出嚟食嘢🫣(真係好不該,掌嘴中🫢)其實係因為要買嘢俾女女順便食埋個快飯簡左黑布街比較多野食既地方,又食我最鍾意嘅日本野🤗鐘意佢地開業咁耐都keep到水準,由旺角食到銅鑼灣開店,兩間都唔錯嫁!嚟申子必食一定係佢地既串燒,另外都試左佢地其他野食。水母刺身比平時嘅海蜇更爽更厚,晶凝通透嘅水母刺身前菜令人食指大動😋汁煮左口魚裙邊真係大推!😍😍😍一開始仲覺得有啲貴,不過見到真身之後就會覺得物超所值!因為左口魚裙邊卷到成粒帶子咁大😳 用汁煮關係已經唔使再沾上任何調味,食落有種入口即溶嘅感覺🤤左口魚既肥美感真係一試難忘❤️推推推每次黎都會食既手作免治雞肉棒,外層燒得香口,免治雞肉棒食落好實在但唔會鞋口,同雞蛋一齊食多咗份蛋香😊😊😊極上鹽燒牛舌心,看似簡單又普通但牛舌心軟熟富口感🤤🤤🤤每條牛舌只有好少份量既牛舌心,牛香味重,係每位愛牛者必食美食之一火炙大蝦讚岐手打烏冬,湯頭超濃郁勁濃厚😍見到湯頭完美咁掛汁,仲有具蛋櫻花蝦既湯頭,真係可以話佢係個撈麵都唔過分😌隻大蝦太大隻啦⋯⋯同時又驚浸住佢影響味道所以夾起左,啖啖肉口而且仲有幾分彈牙😚😚😚嚟呢度一定要整返幾串串燒😎 山藥第一次食燒物,
今晚又撇低個女兩公婆出嚟食嘢🫣
(真係好不該,掌嘴中🫢)
其實係因為要買嘢俾女女順便食埋個快飯
簡左黑布街比較多野食既地方,又食我最鍾意嘅日本野🤗

火炙大蝦讚岐手打烏冬,湯頭超濃郁勁濃厚😍

嚟呢度一定要整返幾串串燒😎 山藥第一次食燒物,冇左潺潺口感換黎既係清甜味

雞內臟串燒,一睇就知道係我老公嘅名物🤣🤣🤣一串串燒有晒幾種唔同嘅質感,鍾意內臟嘅朋友,千祈唔好錯過!

雖然我唔係素食者,不過每一次點串燒最鍾意食嘅一定係蔬菜類,燒起上嚟蔬菜嘅甜味會逼出來,係平時食唔到既味道❤️⋯⋯日本大蔥燒起黎好香甜,同埋日式燒汁咁燒上黎多份醬香,yummy yummy😋

超高水準嘅日本居酒屋🏮又可以諗定下次再黎食
2023-07-16
$400 (Dinner)
Celebration
Anniversary