2017-07-16 1634 views
眾所周知 Urban bakery的牛角包很出色, 但不是每一款牛角包都包保符合個人口味, 曾經有一年試過他們的大閘蟹牛角包, 又腥又怪,的確想叫佢回水😂😂😂 今日行經 Urban Bakery, 畀綠色吸引住, 加力茜牛,Garlic + Coriander 是也, 雖然芫荽潮已經過了八八九九,display 個樣 又好似好多牛油咁, 但本著大嘗試精神一於試下啦 😄😄😄牛角包非常鬆脆, 帶著一點麵包的甜氣, 外面的芫茜脆脆有點鹹香, 但基本上咬一啖已經甩曬出嚟😅, 內裏的餡料有強勁的蒜蓉加芫茜碎, 由於蒜味太強,芫茜香氣被比下去, 蒜蓉也是新鮮的所以帶一點點辣。到底這個蒜蓉芫荽餡料用了什麼撈出來的? 一堆油油的是甚麼? 飢詩食唔出, 淨係知道食完後, 牙縫攝了很多芫茜, 勁大陣蒜頭口氣😥😥😥, 之後仲要去返part time😂😂😂, 比支清水我唔該😈飢point : 6/10#hungermarch #非飢詩
飢point : 6/10
#hungermarch #非飢詩