2015-06-03 131 views
今日想同大家分享下小弟對麥記薯餅嘅睇法。咁小弟不嬲由細到大都好鍾意食麥記嘅薯餅(因為我未食過比麥記仲好食嘅薯餅,梁進話過佢喺美國讀書個時好鍾意食個啲大大份嘅薯餅,自己都想去試下~)。我覺得麥記塊薯餅喺成個早餐嘅靈魂同埋核心,冇薯餅食硬係唔覺得自己食咗早餐咁。但係自己又講唔出原因架喎我覺得麥記個薯餅其實整得唔錯(快餐店嚟講,其他巴絲請手下留情)。麥記好少話會將薯餅炸過龍(炸嘅時間太短都試過,但係仲少過炸過龍),外脆香口,內軟有薯仔味,食極都停唔到口。不過有樣嘢唔係好滿意嘅就係麥記嘅薯餅食完之後會乸喉(油嘅問題?)同埋太細!兩三淡食晒真心覺得太少,小弟好希望將來麥記可以出個食完唔會乸喉嘅薯餅餐,咁就好喇~
今日想同大家分享下小弟對麥記薯餅嘅睇法。

,梁進[阿呢漫畫個作者]話過佢喺美國讀書個時好鍾意食個啲大大份嘅薯餅,自己都想去試下~)。我覺得麥記塊薯餅喺成個早餐嘅靈魂同埋核心,冇薯餅食硬係唔覺得自己食咗早餐咁。但係自己又講唔出原因架喎

我覺得麥記個薯餅其實整得唔錯(快餐店嚟講,其他巴絲請手下留情)。麥記好少話會將薯餅炸過龍(炸嘅時間太短都試過[裡面嘅薯仔碎會唔軟],但係仲少過炸過龍),外脆香口,內軟有薯仔味,食極都停唔到口。不過有樣嘢唔係好滿意嘅就係麥記嘅薯餅食完之後會乸喉(油嘅問題?)同埋太細!兩三淡食晒真心覺得太少,小弟好希望將來麥記可以出個食完唔會乸喉嘅薯餅餐,咁就好喇~