2022-07-27 809 views
中環半山新開嘅cafe 用咗加州風格顏色鮮艷啲 唔少人特登過嚟打卡▶️ Ricotta & Prosciutto Toast ($98)一片酸種麵包 上面搽上一層Ricotta芝士少少檸檬蜜糖醬🍋兩三片帕爾瑪火腿 最後加上水芹菜🌱花瓣做裝飾🌸旁邊加左少少橄欖油 感覺冇咁乾賣相十分吸引 好值得打卡食落味道亦好好👍🏻鍾意佢成個配搭Parma火腿好薄身同埋唔肥 味道少少鹹鹹地😋啱啱好Ricotta芝士質感偏粉啲唔似yogurt咁滑但係又冇一般芝士感覺咁heavy🧀上google睇 原來係用整芝士過程中分離出來乳清(應該係whey?)入面嘅各種蛋白質凝固而成 相對可能健康啲?酸種麵包口感都好正🍞外皮夠香脆 凍咗仍然香口 雖然難切少少而麵包中間位就好煙韌 酸種麵包味道微酸 配上檸檬蜜糖醬嘅甜味同火腿鹹味係完美💗雖然菜係裝飾 但無形中加入左少少清新味道▶️ Avo trio ($108)朋友叫嘅 牛油果控之選🥑全部都有牛油果醬搽面 但上面配料唔同我見有合桃、石榴、ricotta芝士、牛油果片等感覺多花款而冇咁齋-整體咖啡店食物水準高 plating一流 調味配搭做得好好👍🏻只係選擇上面冇咁多 尤其如果
中環半山新開嘅cafe 用咗加州風格

食落味道亦好好👍🏻鍾意佢成個配搭
Parma火腿好薄身同埋唔肥 味道少少鹹鹹地😋啱啱好

酸種麵包口感都好正🍞外皮夠香脆 凍咗仍然香口 雖然難切少少
雖然菜係裝飾 但無形中加入左少少清新味道

▶️ Avo trio ($108)
朋友叫嘅 牛油果控之選🥑
全部都有牛油果醬搽面 但上面配料唔同
我見有合桃、石榴、ricotta芝士、牛油果片等
感覺多花款而冇咁齋

只係選擇上面冇咁多
尤其如果當正餐食 份量絕對唔夠 但價錢平均已經$100 仲未叫飲品 同埋冇加一😅
環境係裝修得好靚嘅 粉紅色咁幾少女 不過冇人哋影出嚟靚 因為其實入面少窄 只有外面位打卡靚啲📸

值得讚係服務幾好 barista俾人感覺chill~
只係整食物耐啲 因為即叫即整 好彩大家入嚟cafe都係諗住休息下😌
Ricotta & Prosciutto Toast