2023-04-24 1241 views
睇到近日位於博物館内的咖啡室「康姨咖啡室」重開, 就黎試下,可能復活節比較多人, 12點去到已經好難搵位, 仲要無野食, 本身想食三文魚卡邦尼,我想像唔到未到lunch 已經售罄😬 環境唔算好大, 靠窗打卡位置唔多, 同埋好多一家大細黎, 出現有枱無凳嘅情況。🥯菠蘿包 $25有真菠蘿嘅菠蘿包, 個麵包唔錯, 不過菠蘿同cream 加埋一齊唔係好夾, 勝在可以打卡, 麵包類無得跟餐。🍝黑松露蘑菇忌廉汁意粉 $55本身覺得小店價錢應該實惠,黎到發現個cp值都幾低,份量細, 有種即食嘅感覺。🥤藍天乳酸梳打 $30原價$40, 跟餐叫左杯特飲打卡,藍色係色素溝糖水, 上面個cream 都溶得好快, 我建議大家可以嗌正常飲品。✨不過康姨咖啡室由扶康會營運,聘用左5位殘疾及精神復元人士,負責收銀、樓面和助廚,為殘疾人士創造就業機會,協助他們自力更生,融入社會。其實好值得支持💪🏻 希望餐廳可以繼續努力!
🥯菠蘿包 $25

🍝黑松露蘑菇忌廉汁意粉 $55