2024-10-19 137 views
行過見到餐牌好似好多港式出名點心,一直都想試,但原來真係好似啲食評咁,呃遊客當過骨既劣食平日下午茶時段,都keep住有韓國人大陸人入嚟,一入去侍應都default講英文或者普通話. 叫咗蝦餃, 菠蘿包, 煎釀尖椒, 柚子蝦多士, 砂鍋雲吞雞湯, 小籠包. Total $233全部都似係來貨野. 菠蘿包同尖椒似係叮翻熱, 因為上菜嘅熱度不正常地高,菠蘿包反轉個底凹凹凸凸偏濕潤嘅一定唔係焗返熱,上菜時成個包同埋菠蘿面都係腍嘅砂鍋雲吞雞非常經典, 竟可以用棉花雞嘅雞+味精湯去煮. 非常有創意. 蝦餃內都大粒同小籠包就正常味道. 蝦多士就包住咗一整隻蝦, 但炸嘢嚟講佢反而無乜味平時好少打食評嘅我都忍唔住,但呢間真係名不符實,只能夠講味道上呃遊客食嘅話無要求應該無過題, 但香港人就唔使去試伏了. 食完非常失望

$120 (Tea)