2021-07-10 22 views
本身plan左可以早收工返去煮個愛心晚餐,點知OT夜左走,醒起早兩日經過美食林立嘅路德圍有見到呢間新開無耐嘅川菜外賣店,所以就拿拿聲衝去買幾個送返屋企開餐😉去到真係花多眼亂 勁多choices, 小菜全部都係玻璃櫃入面,揀好左先有店員夾出嚟,乾淨衛生👍由於我棟左係到好幾分鐘都無咩動靜,店員忍唔住要出手啦🤣佢推介左幾款熱門野俾我,一於照跟啦皇牌東坡肉飯三層嘅五花腩配上百葉結,東坡肉十分之有水準,入口即化,味道唔會太甜,醬汁送飯一流🤩椒麻手撕雞(半隻)大部分嘅雞肉已經手撕好,食起上黎好方便,肉質好有咬口,係有做開運動嘅肉質🤣唔係淋之之個d,雞皮好薄,食落爽口,味道有少少麻但唔辣幾特別川麻料理三拼辣鹵金錢肚,秘鹵豬爽肉。海帶三款都好正,可能我中意食辣,帶辣嘅三拼稍稍跑出左,海帶食落爽口,金錢肚入味得黎唔會太un,豬爽肉細個成日食,而加食返好滋味!五香牛肉。雞腎,牛筋凍三款入面最出色嘅係牛筋凍,有少少似食肴肉嘅感覺,五香牛肉雖然望落係全瘦肉,但食落肉味香濃,雞腎配埋青瓜一齊食又係我最愛🤪總括嚟講,味道都唔錯,亦都唔會好辣,食得辣嘅可以加辣,份量足,我哋2個人最後都食剩左🤣下次再加送可以再幫襯

皇牌東坡肉飯
🤩

椒麻手撕雞(半隻)

川麻料理三拼
辣鹵金錢肚,秘鹵豬爽肉。海帶

五香牛肉。雞腎,牛筋凍