2023-03-03 856 views
自從食過一次🐷吉豬麵,覺得幾抵食~之後久唔久就會去幫襯😂今日諗住唔食🐷吉豬,試其他野,結果中大伏🥴由本身諗住求其食個飯,冇諗過寫食評,但最後頂唔順,要寫出來比大家參考🤦‍♀️去到餐廳大概係七點左右,餐廳爆場~咁o岩門口有張枱,就坐左落去了😙睇左陣餐牌,叫左個🐔鹹魚雞粒炒飯,滿懷期待,結果失望到極點😵🐔鹹魚雞粒炒飯跟熱杏霜 ($46)個飯一上枱,已經覺得有D怪怪地🤦‍♀️食第一啖,鹹到我唔識形容😰炒飯講求乾身, 都明白$46蚊冇可能要求得好高,但都冇可能濕到咁,D飯一pat pat……我自己炒都冇佢咁濕😒🐔雞肉有好多,但有部份雞肉好明顯係煎過,可能賣剩(?!)再擺落過炒飯炒🤷‍♀️有部份雞肉就好淋😫同埋,唔多食得出鹹魚嘅鹹香,只有死鹹😖熱杏霜就正常嘅~本身都諗住唔好浪費食物,盡可能食晒佢,但最後真係頂唔順,食左五分二(?!)就埋單走人🤦‍♀️我直頭覺得去麵包舖買麵包食都好過咁嘅炒飯😒以後應該只會幫襯佢個🐷吉豬😕
自從食過一次🐷吉豬麵,覺得幾抵食~
之後久唔久就會去幫襯😂
今日諗住唔食🐷吉豬,試其他野,結果中大伏🥴

去到餐廳大概係七點左右,餐廳爆場~
咁o岩門口有張枱,就坐左落去了😙

🐔鹹魚雞粒炒飯跟熱杏霜 ($46)
個飯一上枱,已經覺得有D怪怪地🤦‍♀️
食第一啖,鹹到我唔識形容😰
炒飯講求乾身, 都明白$46蚊冇可能要求得好高,
但都冇可能濕到咁,D飯一pat pat……
我自己炒都冇佢咁濕😒
有部份雞肉就好淋😫
同埋,唔多食得出鹹魚嘅鹹香,只有死鹹😖

熱杏霜就正常嘅~
鹹魚雞粒炒飯跟熱杏霜
本身都諗住唔好浪費食物,盡可能食晒佢,
但最後真係頂唔順,食左五分二(?!)就埋單走人🤦‍♀️
我直頭覺得去麵包舖買麵包食都好過咁嘅炒飯😒
以後應該只會幫襯佢個🐷吉豬😕
2023-03-03
$46 (Dinner)