2018-02-22 204 views
早幾個月黎過食鐵板都ok, 所以琴晚再去食下其他野。話說琴晚叫左個茄汁雞扒焗意粉同一杯熱檸蜜,我原本以為要等十五至二十分鐘,點知檸蜜黎左無耐焗意粉就到,我滿心歡喜因爲咁快有得食同個意粉仲渣渣聲,證明個意粉係新鮮焗起架啦,好開心,我叉落個意粉到轉兩轉,拉起之後吹吹,放落口,正呀熱辣辣,但有陣怪怪的味道,個質地又咁軟咁林,好啦我再撈撈佢,等有多啲茄汁啦,點知都係咁。我再認真望下個意粉,就火火地,佢用咩意粉呀?佢用鐵板一般會問你跟飯跟意粉定薯菜個啲意粉呀!我真心嬲,我比77蚊同個扒餐差不多既價錢,你竟然用一早整好撈左怪味茄汁既意粉黎做我個意粉底。失望,真心失望,我放底無食就叫埋單,個侍應仲用個奇怪我食咁少就停既聲音”噢”一聲。感覺我今晚用左$77蚊飲左杯熱檸蜜。
早幾個月黎過食鐵板都ok, 所以琴晚再去食下其他野。

茄汁雞扒意粉