2018-12-24
平安夜食公司Lunch,十一個人。環境幾文青,典型既工廈cafe。個場唔大,10張枱4人枱多啲上下,都静既,幾好坐既。當日人唔多,7枱左右落order,問左句有冇凍檸茶,比個server疾左句特色西餐廳冇茶餐廳野飲嗌點左個angus,168蚊。兩點十五分落order,兩點四十五分先有野食,食物同飲品一個一個錯開咁上,時間横跨45分鐘,我地就一半人有野食一半人冇野食左半個鐘。全程server冇記過邊個落咩order,全程茶仔咁放係枱到傳/邊個食1號。食物上到枱碌link咁滑過個客到。burger舊草舊蕃茄跌左落枱,執番入廚房換burger舊免治肉得六成熟,舊Angus唔記得左order幾熟,煮到八九成乾哂,個sauce係尖酸味,唔知想點。同隔離同塊事係一隻手指vs兩成手指既厚度。另外佢可能唔記得左黑椒野食唔係話好差,啲product係好眼既,但成件事個feeling係極度貴價茶記,由其係佢果種自詡西餐廳個態度係極度令人反感。Black list