2023-06-29
鹵家元朗教育路68號兆豐樓地下10及14號舖⏰營業時間:星期一至日 11:30 - 22:00 (逄星期三休息)另一半係燒味之愛好者,佢話元朗呢間鹵家係佢食過最正嘅燒味,講到咁誇就陪佢食吓啦!一入店舖見到海報有大廚個樣,原來佢之前係五星級酒店老師傅!即刻充滿期望,食物性價比高,家庭式經營,老闆娘非常熱情親切,睇得出好用心經營呢間餐廳!蜜汁叉燒王舊舊叉燒有烤烘過既微微焦香!醬汁上花了不小功夫調制!叉燒的厚度適中,肥瘦均勻,入口有微微的焦香,加上濃稠入味的醬汁,讓人吃了回味無窮。這道菜的特色在於它的肉質鮮嫩多汁,梅花肉食落鬆軟🥹肥瘦適中,送飯一流!秘製鹵家鴨除了蜜汁叉燒王之外,佢嘅滷水都相當出色!秘製鹵水鴨肉質鮮嫩多汁,入口有微微的嚼勁,加上經過精心調製的滷汁,一試難忘,仲有d豆芽菜舖底。小食我地揀鹵水大腸頭,$48,價錢都好抵!大大碟!肥瘦適中,入口油脂豐富,而且鹵水好香,配埋豆腐食,溫度上枱時偏熱,抵讚,唔同其他餐廳通常係凍,呢間小店好體貼,細節位掌握得非常好! 老黃瓜赤小豆扁豆豬骨湯(無味精)功效係去濕清熱,生津,降血壓,好適合夏天飲!大大碗湯,材料豐富又夠營養~老火湯無添加味精,入
鹵家
元朗教育路68號兆豐樓地下10及14號舖
蜜汁叉燒王
秘製鹵家鴨
老黃瓜赤小豆扁豆豬骨湯(無味精)
功效係去濕清熱,生津,降血壓,好適合夏天飲!大大碗湯,材料豐富又夠營養~老火湯無添加味精,入口清甜,抵讚~
餐廳所有食物製作認真,色香味俱全,種類都好多,價錢又夠親民,難怪我另一半都係長期食客,果然好推介。