之前黎龍皇飲茶,覺得普普通通,貴但唔算特別好味,原來捉錯用神貴價餐廳x貴價大廚,係要食返貴價大餐先試到真功夫今次真豪食實在要記底俾大家知裝修、餐牌略過,今次豪食夜宴包括:(重點預訂)蠔皇三頭非洲原隻花膠皇、萬壽瓜山班魚老火湯、野味炒金玉蔘、古法蒸海龍躉球先上萬壽瓜山班魚老火湯,一壺上奶白色微橙黃色既湯,非常香湯渣見到既係雞肉仲以為錯左,原來用左雞提味,令湯底又滑又濃非常香同好好味既配搭,飲落去又舒服,又有魚甜同雞既香濃,實在一流萬壽瓜,即係木瓜啦,就令到佢無咁燥同埋漏,實在太正野味炒金玉蔘,賣相一流,都有好多枱有叫金玉蔘即海蔘,一塊塊上,非常腍但夠爽,好難得乾炒都入到味西蘭花同菇都真係好野味,食得過古法蒸海龍躉球,其實似片多啲,但質感相當唔錯,挺身而肉質都好正味道較為清,食落重有魚既鮮甜味處理得幾好重頭戲:蠔皇三頭非洲原隻花膠王,size無得傾,上碟都有我4-5隻手掌咁大切開再俾刀叉你高檔食,厚身,入口膠到、正到非筆墨所能形容感覺係食幾啖已經全身都俾骨膠原包住,蠔皇味道亦咸甜、濃淡適中,一生要食一次食返高檔菜即刻大顯功架,實在係正發左達值得去多啲#都有啲一圍酒席係好吸引下#隻花膠嚇親人
貴價餐廳x貴價大廚,係要食返貴價大餐先試到真功夫
今次真豪食實在要記底俾大家知

先上萬壽瓜山班魚老火湯,一壺上奶白色微橙黃色既湯,非常香
湯渣見到既係雞肉仲以為錯左,原來用左雞提味,令湯底又滑又濃
萬壽瓜,即係木瓜啦,就令到佢無咁燥同埋漏,實在太正

湯渣  =  雞

萬壽瓜山班魚老火湯

野味炒金玉蔘,賣相一流,都有好多枱有叫
金玉蔘即海蔘,一塊塊上,非常腍但夠爽,好難得乾炒都入到味
西蘭花同菇都真係好野味,食得過
味道較為清,食落重有魚既鮮甜味
處理得幾好

野味炒金玉蔘

金玉蔘(海蔘)

古法蒸海龍躉球

切開再俾刀叉你高檔食,厚身,入口膠到、正到非筆墨所能形容

蠔皇三頭非洲原隻花膠皇

三頭花膠皇

食返高檔菜即刻大顯功架,實在係正
發左達值得去多啲

#都有啲一圍酒席係好吸引下