6 day(s) ago
放工約咗朋友食飯,朋友好鍾意食韓國菜🇰🇷於是就提議去尖沙咀韓國街睇睇有咩食👀見到有間人氣餐廳招牌寫住「OPPA」,朋友就下意識衝咗入去啦!海鮮蛋漿熔岩炒飯 $198————————————熔岩一定係熱到爆啦🔥首先店員上炒飯嘅時候,周邊已經圍住成圈芝士🧀之後再添上加咗奶嘅蛋漿同多啲芝士,然後用火槍噴到啲芝士變軟同焦香,即刻勁拉絲!店員好貼心地將芝士同炒飯拌好,芝士同炒飯融為一體,店員拉到個飯好高,啲飯都唔會跌!一入口,真係好正呀🥹熱辣辣嘅芝士拉絲加入味嘅海鮮炒飯,太夾啦!三色韓國煎餅 $168————————————好鍾意食煎餅嘅我🫓見到可以食三款煎餅真係好吸引呀!包括有泡菜煎餅、蔥煎餅同南瓜煎餅,每款三件。韓國人食煎餅時會配上米酒,酒精濃度低,酒精味唔會太重,揀咗青葡萄味,價錢$110一大枝!有甜甜嘅米香同甜甜嘅果味,微微嘅碳酸氣泡感,好Smooth嘅感覺,配搭煎炸食物非常解膩🍶馬鈴薯排骨湯(small) $188————————————天氣轉凍❄️想飲啲暖胃嘅湯🥣排骨煲到一夾就骨肉分離,入口啖啖肉,薯仔都幾淋🥔小份嘅食材都好豐富,韓式辣醬味嘅湯好香濃,飲完暖返晒!
海鮮蛋漿熔岩炒飯 $198
三色韓國煎餅 $168
————————————
好鍾意食煎餅嘅我🫓見到可以食三款煎餅真係好吸引呀!包括有泡菜煎餅、蔥煎餅同南瓜煎餅,每款三件。 韓國人食煎餅時會配上米酒,酒精濃度低,酒精味唔會太重,揀咗青葡萄味,價錢$110一大枝!有甜甜嘅米香同甜甜嘅果味,微微嘅碳酸氣泡感,好Smooth嘅感覺,配搭煎炸食物非常解膩🍶
馬鈴薯排骨湯(small) $188