之前上網睇片見有人介紹荔枝角有間Burger店唔錯,我就一直Bookmark住,加上Like咗佢哋社交平台Page參加咗個活動贏得優惠卷🤣,依日夾啱上午放假,於是就專登去一轉香工買埋午餐先返工🙈。哇哇哇,我中午時份好少去荔枝角,無諗過四周圍都多人到一個點...!依間Hero’s Friday更加係誇張,成條街都企滿等緊嘅人,我一點鐘左右落單,足足等咗半個鐘、30個籌,食物先Ready,仲要我打後嘅人係無減少到的👏。收銀處會望到廚房入面好似有個迷你工場咁,幾個人員好忙咁不停砌麵包,有啲似煮嘢食Game咁🕹。我呢日同同事試嘅係<$88 My Mom My Hero 套餐>,親子套餐包括:芝士漢堡、豬柳蛋班堡、粗薯條、薯角、雞柳條同兩罐飲品。二人份量夠有突😋!首先,我對佢嘅豬柳蛋班堡(套餐價值$48)興趣甚大,因為我喺香港無見過以班戟🥞代替麵包做嘅漢堡包!豬柳蛋班堡造型吸引,幾挺身,班戟夠厚,口感唔會太Fluffy,不是甜嗰種。其實整體係幾夾(但同我幻想中唔同),不過留意番,班堡比起正常漢堡嘅飽肚感更高,我食咗半個已經飽咗😂。另外,依個豬柳蛋班堡抵讚嘅地方係隻炒蛋好濕潤、好滑
豬柳蛋班堡
其實整體係幾夾(但同我幻想中唔同),不過留意番,班堡比起正常漢堡嘅飽肚感更高,我食咗半個已經飽咗😂。另外,依個豬柳蛋班堡抵讚嘅地方係隻炒蛋好濕潤、好滑,連埋芝士夾落個包到好正。
芝士漢堡
芝士漢堡(套餐價值$63)嘅高度係夠一口食得哂嘅,因為佢就係有哂最基本嘅配料,但每樣各一層而已,咁樣其實幾好,我最驚嗰啲幾層樓咁高,會食到周圍都係😅。
芝士漢堡
我覺得個漢堡包🍔都幾好食,主要係各樣配料(包括蕃茄、生菜、芝士同漢堡肉)同個汁好協調,包皮亦都夠鬆軟。不過嚿漢堡扒就有改善嘅空間,肉味係夠,亦唔算乾身,但口感比較韌,估計可能係用咗比較多筋位?
薯角
小食方面,幾款份量都好足嘅。🥔薯角(升級+$5?)最好食,感覺似手切,唔係超市一包買番嚟嗰種,但都唔確定。不過本身係無任何Seasonings調味,一定要點茄汁食。
粗薯條
粗薯條🍟就普普通通,係無坑紋嗰種,同樣係無調味。其實我懷疑佢俾少咗一份薯條我,但食落份量又真係好多呢🤔。
雞柳條
最後就係雞柳條(升級+$5?),依個真係不得不品評一下...。佢嘅口感同麥樂雞完全唔同,食落感覺似「Impossible雞柳條」或「素雞柳條」多啲,完全無肉🐔嘅味道,似食緊麵粉定麵筋,但就炸得幾脆口嘅。題外話,至於飲品,就係自己去汽水櫃拎兩罐,但舖位好細,飲品櫃個位長期Jam滿人..😟。
總括嚟講,我依日好似叫做✅完成咗個心願,終於試咗呢間英雄漢堡包店。味道我就覺得還可以啦,班戟漢堡比較特別,值得一試,早餐價好似仲抵啲添。最後,我發現佢係一間支持香港人同醫護嘅小店嚟㗎💛。
2020-05-28
Waiting Time
30 Minutes (TakeAway)
$60 (Lunch)
Dining Offer
Coupon