2025-01-23
今日心血來潮想食返啲本土粉麵,見到呢間咁多人排隊,一於就試下佢!中間1點幾2點都仲排晒長龍,由我地入座到食完走都仲有人係門口排緊,成間鋪人山人海好熱鬧呢到主打傳統牛腩同魚片粉麵,咁難得排隊入黎,緊係乜都試下!切腩四寶撈粗,一次滿過幾個願望,最impress到我既係佢啲撈麵,完完全全索晒啲汁好入味,應該係腩汁,後勁有少少甜味,好好食!面頭牛腩好軟身一啲都唔會硬,魚片亦爽口出色朋友叫既切腩魚片都話好好食,忍唔住叫多一碗魚片魚蛋呢到亦出名呢個自家製辣椒醬,試左少少唔算好辣,食落有啲咸香唔係淨得死辣,不過個人唔太食得辣淨係試左少少黎到當然唔少得試埋啲小食,炸雲吞自細就中意食,值得一讚既係雲吞皮係有鹼水味,呢個先係炸雲吞既精髓,配上甜辣醬食完全停唔到口!西多士即叫即炸,上到枱睇住面頭牛油慢慢熔化,加上蜜糖我諗唔洗多講大家香港人都好中意食!如果可以中間夾埋花生醬就無得輸
呢到主打傳統牛腩同魚片粉麵,咁難得排隊入黎,緊係乜都試下!
朋友叫既切腩魚片都話好好食,忍唔住叫多一碗魚片魚蛋