2018-02-28 293 views
由細到大去開既厚德商場而家已經唔再叫厚德商場, 而家叫TKO GATEWAY!!舖頭都日新悅異, 裝修都變得靚左同埋清潔左, 而家仲多左呢個FOOD LANE, 入面有勁多小食舖, 岩曬中意掃街既我!!呢間豪園一字雞翼係正FOOD LANE既入口, 所以今日一黎到就左呢間黎試!!!佢地最主打既就係炸一字雞翼,炸一字雞翼係將一隻雞翼1開為2, 咁食起上黎就方便好多, 女仔係街食雞翼都變得可以斯文啲!!佢有原味,蒜醬豉油,車打芝士同黃金脆脆四個味可以揀。我地揀左比較特別既黃金脆脆同埋車打芝士。叫雞翼可以追加撈麵,撈麵有3個味沙爹, 咖喱同埋車打芝士, 因為已經揀左車打芝士雞翼, 所以就揀沙爹撈麵!!(追加$10)黃金脆脆炸一字雞翼6件套餐跟飲品 $38一定一定要點呢個!如果中意食新加坡好出名既黃金魚皮片既老友一定都會好意食呢個味既雞翼!!勁多蛋黃脆係上面, 味道一流!!車打芝士炸一字雞翼6件套餐跟飲品 $35 芝士熱騰騰!!溶溶地咁係炸雞翼面度, 芝士勁多!!記得一定要趁熱食!!潮流係咪興慢煮?我見好多舖頭都加入慢煮既菜式, 慢煮豚肉, 慢煮叉燒咁, 今次呢間慢煮雞都要試下,佢有非常冬陰公

黃金脆脆炸一字雞翼
黃金脆脆炸一字雞翼6件套餐跟飲品 $38

車打芝士炸一字雞翼
車打芝士炸一字雞翼6件套餐跟飲品 $35

潮流係咪興慢煮?我見好多舖頭都加入慢煮既菜式, 慢煮豚肉, 慢煮叉燒咁, 今次呢間慢煮雞都要試下,佢有非常冬陰公,極品麻辣皇同埋幸福住家雞3款味!幸福住家雞?個名好搞笑喎, 我諗都冇諗就叫左呢個, 到底係咩黎架呢?原來係香蒜洋蔥!!可能係媽媽會成日煮既雞翼, 所以改左個咁得意既名!!

幸福住家雞 $38 4件
洋蔥味極濃!!食下食下又食到啲蒜香味!!不錯!!中意食洋蔥既朋友一定要試!!

淨係食雞翼又唔係好夠飽, 所以又叫多左個豪園豬扒飽。
豪園豬扒包
豪園豬扒飽 $28
店員好親切咁問我地使唔使幫我地先將包切開2份!勁貼心!!豬扒好大塊, 突晒出個包!!而且炸得好香口!!食完好滿足, 拍得住澳門既豬扒包!!

我地跟餐叫左兩點飲品, 檸茶BB(右)同埋咸檸BB(左), 我地有問店員點解叫BB, 佢就解釋BB係解冰冰, 係一種創新既製法, 秘訣係唔使我地自己篤檸檬, 但又飲到同一個味道, 岩曬我呢啲懶人!!真心覺得咸檸BB好飲!!除左黃金脆脆雞翼外, 呢餐第2中意既食物!YEAH!!!!
黃金脆脆炸一字雞翼
豪園豬扒包