2021-11-25
今日同朋友係旺角搵食 搵到去TOP Mall 見到地庫有個Food Court 就落去兜個圈 見到呢間台灣野都幾平 一於試試佢鹽酥魷魚鬚麵 $48 🦑湯頭好香濃帶小小藥材味 魷魚鬚炸到好香脆 佢呢款唔同平時椒鹽鮮魷咁 佢偏向似天婦羅嗰隻 麵質唔會太淋鹽酥雞肉燥飯 $46 🍚呢間個肉燥幾好食 送飯真係一流 我同朋友食到冇晒肉燥得番飯要叫多個肉燥生菜撈落去🤣 相比起肉燥 鹽酥雞球就普普通通唔太鹹炸得脆脆地咁 可以講肉燥先係主角肉燥生菜 $18 🥬同朋友用肉燥撈飯 唔夠撈就叫多個肉燥生菜諗住撈d落個飯到 拎個陣真係嘩一聲 d肉燥多到夠送飯之餘都夠撈埋個生菜 $18蚊一碟咁既菜係旺角可以用超值黎形容。黃金芋圓球 $21外面炸到脆脆地 入面好似芋泥咁既質地青蘋果綠茶(跟餐)$10 🍏🥤黑糖珍珠奶茶(跟餐)$16 🧋兩杯飲品同普通珍珠奶茶鋪既野飲差唔多 冇乜特別總括黎講 呢個價錢可以係旺角用呢個價錢食飽兩條友 可以用超抵黎形容P.S. 肉燥真係好好食
鹽酥魷魚鬚麵 $48 🦑
鹽酥雞肉燥飯 $46 🍚