2023-08-13
星期六晚一行三人衝左去試新開張無耐嘅Pizza Maru尖沙咀分店⭐️我哋大概晚上7:30去到,等10分鐘就有位啦!🤭雖然坐得唔近海景,不過都無助我哋大吃大喝嘅雅興🫃🏼一打開menu即刻衝去Pizza嗰幾頁!我哋嗌咗個十吋嘅「🇰🇷韓國烤肉芝加哥」!之前食過另一款,一直對佢拉到十吋長嘅Mozzarella念念不忘!點知今次真係無失望喎💕(啊!不得不提嘅係佢上菜速度超級快🏃♂️落單無耐,傾一陣間計,第一碟嘢食就送到啦!)襯熱食一拉出嚟勁厚勁拉絲🤭每件上面有牛小排🥩蕃茄🍅Pepperoni 各一片!批底勁薄,啲餡基本上係用啲芝士🧀️托住嘅!睇圖就見到啦!不過可能因為佢啲芝士太多,所以識落都真係有少少漏🤏🏻!下一味要介紹嘅係泡菜煙鴨胸卡邦尼!個汁比常之濃厚,kimchi嘅酸酸辣辣可以中和返芝士同cream嘅味道🍝好吃!喜歡!賣相同味道都好高分!作為全晚第一啖擺入口嘅食物好開胃呢❤️😋😋最後嘅最後!係玫瑰芝士年糕炸雞🍗!喺出邊餐廳都試過嗌玫瑰芝士,今次先真係發現原來玫瑰芝士入面係冇玫瑰嘅哈哈!😋😙味道係想像得到嘅少少辣嘅芝士味道!唔係好濃好拉絲嗰啲!咁就唔會好快食到好膩啦🍗🧀️!值得一讚嘅係,佢嘅炸雞啲
韓國烤肉芝加哥
韓國烤肉芝加哥
泡菜煙鴨胸卡邦尼
值得一讚嘅係,佢嘅炸雞啲粉唔厚喎🫣基本上都係啖啖雞!唯一麻麻地嘅係個年糕!略嫌有點乾呢🥺🥺!
玫瑰芝士年糕炸雞(六件)
我地每人嗌左一款飲品!分別係Aperol Spritz / Maru Punch / Lychee Mojito (本身我嗌Pineapple的不過都ok嘅)!
我哋三個都覺得飲品麻麻,純粹係食炸雞就一定要飲啲酒!下次可能自己帶支水就得😂!
依加已經無之前咁難book位等位了!可能都開多左分店!下次平日book位再坐近海景啦!🤓🌊