2022-04-01
呢幾日天氣又突然轉涼,疫情期間又唔想出去買餸,好彩朋友介紹,打個電話俾汽鍋就預備好聖餐邊爐嘅材料。特惠價真係平靚正!有牛肉,蔬菜,雞煲仲有勁好食嘅鴨血!一家6口煮埋烏冬!真係飽到不得了!由於屋企有小朋友唔食得辣,拎起鍋嘅蔬菜了另外開咗一和清湯,大家烚吓烚吓又一晚!小朋友特別鍾意食牛肉烏冬,而我呢個無蠟筆歡嘅就梗係專心食雞鍋啦,呢個雞喎香香嫲嫲,辣得來唔會確後,又唔會過甜,食完雞煲加水就可以變咗個好好味嘅湯底,落鴨血落去煮真係不得了呀。一定要講一講個鴨血,又滑又香,放落湯煮好耐佢都仲係好滑,明顯用料上乘。另外想提一提呢間店嘅店員嘅服務態度真係一流,打去樓窗嘅時候講明我會call車拎,佢哋好有服務態度咁問清楚我想幾點食,應該幾點拎,仲好細心教我拎回家後如何處理食材,呢啲咁貼心嘅服務真係要大讚啊!