2017-04-20
角落 三二 喺大角咀一間食西餐既地方 甘啱就喺 大全街既角落 食店雖細但坐位裝修好有特色 門口以黃色為主 而入面以有唔同正方形顏色既枱櫈 而牆身 有好多精美既盒子 上面放住盆栽 食店除左西餐仲有唔同既手工啤飲 小本經營961 beer red ale 56 蚊酒精度 5.5% 黎自黎巴嫩 既手工啤 顏色偏紅 泡比較薄 飲落啤酒厚度適中 去有好香果酸味 而且到後面帶有少少 辛既口感Estaminet premium pils 黎自德國既手工啤 pilsiner酒精度 5.2 % 泡身偏少 顏色偏黃 麥味偏啖 汽比較多 飲落有少少汽酒既感覺 十分有口感 口感清新廚師套餐 普羅旺斯慢煮豬仔脾配蕃茄釀意大利飯及焗香蒜 128 蚊 一上枱 套餐剛整成熱辣辣 有4 條豬仔脾 上面林滿左 蕃茄醬汁 豬仔脾軟滑 一咬落去滑肉分離 而中間既蕃茄鋪滿意大利飯 意大利飯飯粒偏煙靭 上面鋪滿住蕃茄汁 同芝士 好有口感 而且芝士半溶 完全滲哂落飯入面 蕃茄好新鮮熱辣juicy , 而側邊既蒜頭 好軟滑 用叉拮出黎 食落蒜味燒得好 香濃 整體好好味漢堡餐 角落 芝心燕麥漢堡(牛肉) 配薯條及田園沙律
食店除左西餐仲有唔同既手工啤飲 小本經營 961 beer red ale 56 蚊
酒精度 5.5% 黎自黎巴嫩 既手工啤 顏色偏紅 泡比較薄 飲落啤酒厚度適中 去有好香果酸味 而且到後面帶有少少 辛既口感 Estaminet premium pils
黎自德國既手工啤 pilsiner酒精度 5.2 % 泡身偏少 顏色偏黃 麥味偏啖 汽比較多 飲落有少少汽酒既感覺 十分有口感 口感清新 廚師套餐 普羅旺斯慢煮豬仔脾配蕃茄釀意大利飯及焗香蒜 128 蚊
蕃茄好新鮮熱辣juicy , 而側邊既蒜頭 好軟滑 用叉拮出黎 食落蒜味燒得好 香濃 整體好好味 漢堡餐 角落 芝心燕麥漢堡(牛肉) 配薯條及田園沙律 118 蚊
薯條同沙律分開上
薯條 以高筒裝住 切得比較粗身 炸得好香脆 鹽度適中 點以側邊既茄汁同沙律醬 一凍一熱 好味, 而沙律菜新鮮 配以黑醋係一個好好既餐前菜
芝心燕麥漢堡
燕麥包 夠厚 食落外面包皮鬆脆入面夠軟林 入面有青瓜 生菜 蕃茄 重點係牛肉用手打新鮮牛肉十分軟滑juicy食落好有牛味 芝士半溶 再加埋帶有少甜似係蛋皇醬既醬汁撈埋一齊 令到成個麥包 牛肉 burger十盆match好好食