2023-03-04 121 views
今晚個朋友入開嚟屯門,身為曾經係屯門牛一份子既我,梗係要帶去食吓屯門嘅美食🥰🥰🥰話晒係自己地方吖嘛😋😋大朋友去咗位於屯門市廣場嘅一間小店,呢度有勁抵食嘅喇沙同朋友最愛嘅魚湯一踏入店入面已經有大大個招牌😍😍係霓虹光管整嘅,好有香港特色㗎👍🏻👍🏻👍🏻店舖入邊仲有大大嘅插畫,裝修有個人風格。另外仲有唔小時下熱門嘅偶像應援貼咗喺牆上面,應該有唔少鏡粉,都係熟客仔😆😆😆😆😆見到都覺得好開心😊😊😊店舖係用QR code落單嘅,但店員都好好。為咗方便我哋睇menu,都俾咗一本實體嘅Menu我哋慢慢睇👍🏻好可惜手撕雞同埋海南雞飯今晚都賣晒,下次有機會都想試吓,價錢真係好抵😍我今次叫咗:軟滑龍脷魚柳特製芫茜魚湯瀨粉溝米粉($60)+兩款小食同朋友一齊食,分別係:就係越南春卷(+$18)同炸蝦餅(+$14-單人份)講真,平時好少係街食瀨粉,因為瀨粉好難夾,加上好似會有唔飽既感覺。見到有得瀨粉溝米粉,相信應該會易夾啲,所以好想讚下呢個菜單嘅設計😋食物上枱嗰一下我真係勁開心,身為芫荽控嘅我,見到成碗芫荽湯!今次發達啦😂😂😂隨手不一下湯都見到有好多芫荽係入面👍🏻👍🏻試咗一啖湯,芫荽同魚味都好夾,唔會話搶咗大家既

隨手不一下湯都見到有好多芫荽係入面👍🏻👍🏻
試咗一啖湯,芫荽同魚味都好夾,唔會話搶咗大家既味道,一如所料,米粉溝瀨粉,真係俾單單一款瀨粉好食好多👍🏻而且炸龍脷柳炸得好香脆,唔會太油👍🏻👍🏻仲要幾大塊㗎!加上炸龍脷柳係分開上既,所以食哂全個粉面都仲好香脆架👍🏻👍🏻👍🏻

另外值得一提既係⋯炸越南春卷大大隻蝦,好正!

蝦餅加上醬汁好鮮甜香脆好食😍😍

下次再有機會要回頭再來吃呀😍