2020-06-03
經過長沙灣見到門面裝修唔錯嘅冰室,睇睇門口餐牌都有幾多選擇,所以入去試試。未叫餐店員已經攞咗2碗例湯比我地,雖然係例湯,但都勁足料,飲落好好味,應該係老火湯,似媽媽煲果d湯,正。睇餐牌我已經比呢個真番茄濃湯特餐吸引,店員介紹係用新鮮番茄煲嘅湯底,所以叫黎試吓,呢個餐都幾豐富,有大大塊嘅吉烈豬排,炸得非常香脆,不過肉質仲好juice,而個牛乳炒滑蛋就炒得好滑,牛奶味好濃,仲有大大碗烏東,非常抵食,個烏東湯底真係好正,勁濃番茄味。招牌椒鹽蒜香豬排,叫小菜有白飯送,上枱已經勁香蒜蓉香味,豬排份量都唔少,上面鋪滿炸蒜,非常惹味,豬排質地都好鬆軟,完全唔鞋唔韌,都幾好食。餐飲叫咗特飲,Oreo 特濃阿華田,阿華田上面鋪滿晒oreo脆脆,阿華田真係勁濃,呢餐真係非常滿足。