2023-08-12 1151 views
#搞串個pantry雖然 #燒味 🐷周街都有得食,但係質素真係好參差🧐,搵到一間好食嘅燒味餐廳🍽️其實幾難🥺。今次嚟到一間位於 #北角 嘅良心💛茶餐廳,見到網上對佢嘅評價都唔錯💬,仲有佢獨家嘅特色燶邊肥叉🔥,一於試下啦😆。我哋嗌咗雙拼燒味飯($66)、同埋雙拼燒味瀨粉($60)。波瀾壯闊肥腩叉🌟🌟🌟🌟🌟燶邊🔥嘅脆皮夠曬脆,加埋 #叉燒 🐷入面肥得嚟都有肉質感,口感好正🫦!燶皮唔會苦,反而有焦香味☄️,加埋本身嘅蜜汁香味🍯,同埋肥叉嘅油脂濃郁感,好好食🤤!燒腩肉🌟🌟🌟🌟🌟脆皮好鬆脆,超級正😍!而肉嘅部份唔會鞋唔會老,反而夠腍🪽,甚至仲腍過叉燒㖭,處理得好好😋。醬油雞🌟🌟🌟🌟雞皮🐔入晒豉油味,而且仲有雞油嘅香味🍗,但係又唔會太多肥膏,幾正🤤。雞肉幾嫩滑😋,如果雞骨🦴係冇咁劖口嘅部位就更加正。而且佢嘅飯底🍚同埋瀨粉底🍜都整得好好,私心推薦💕大家經過北角嘅話,要去食佢嘅燒味❤️‍🔥!
#搞串個pantry

我哋嗌咗雙拼燒味飯($66)、同埋雙拼燒味瀨粉($60)。

波瀾壯闊肥腩叉🌟🌟🌟🌟🌟

燒腩肉🌟🌟🌟🌟🌟