今日同屋企人係apm行街,行到餓餓到就諗到附近亞太中心勁多餐廳,於是就揀左呢間又有得食雞煲,刺身,打邊爐又任食既真味鮮廚。由於妹妹中意食龍蝦,又想慢慢歎,所以我地一行4人就揀左318 (每人半隻龍蝦)無限時時段既plan1)雞煲佢係有少少辣,但我唔食得辣都食到,好過癮,會一舊接一舊咁食,而且雞好嫰又入味,而且有莞茜,加分。2)刺身拼盤有三文魚,吞拿魚,八爪魚,鮑魚,蝦,帶子,全部都好新鮮。我最中意係鮑魚,鮑魚軟淋但顏令人一試難忘,其他魚類都解凍得十分得宜,唔會有雪藏味。留意反,刺身雞煲都是按人數比3)皮蛋莞茜湯底 莞茜份量好多,但皮蛋略顯比較少,如果多d 就好。之後佢配一個海鮮拼盤,同靚牛。海鮮拼盤有帆立貝,聖子,膏蟹,龍蝦,青口,蝦。份量十分足夠,我哋四個人每一款都有四隻,除咗蟹同青口就要share。 全部海鮮都十分新鮮,清潔十分好, 青口,聖子,沒有沙。只要把握好時間,海鮮都很鮮嫩,沒有柴或者過硬的情況發生, 海鮮的質素也是不錯的。另外佢仲可以用電話掃code 落單,有部分打邊爐料係可以任叫。另外飲品係可以出去專區任拿,有汽水啤酒,仲有竹庶茅根水整體質素中上,我地個個食得好飽,如果
今日同屋企人係apm行街,行到餓餓到就諗到附近亞太中心勁多餐廳,於是就揀左呢間又有得食雞煲刺身,打邊爐又任食既真味鮮廚。

1)雞煲

2)刺身拼盤
留意反,刺身雞煲都是按人數比

3)皮蛋莞茜湯底
莞茜份量好多,但皮蛋略顯比較少,如果多d 就好。

另外飲品係可以出去專區任拿,有汽水啤酒,仲有竹庶茅根水

整體質素中上,我地個個食得好飽,如果可以有埋雪糕就完美
  • 刺身拼盤
  • 特級安格斯肥牛