2021-06-22 668 views
喺王家沙食完lunch後, 一行四人加兩部bb車唸住揾間cafe飲杯野, 點知又一城近溜冰場嗰邊嘅cafe類地方都坐滿人, 唯獨Lady M有好多吉枱, 見都有一段時間無食過Lady M嘅cake, 我就行近門口問男店員可唔可以將兩張二人枱拼為四人枱, 點知…可能我問得唔好, 應該直接同佢講四個大人, 男店員無反應😮, 然後另一位高小小嘅男店員行左出黎話可以拼埋兩張枱.🍰每人嗌左一件cake, 好記得之前食過嘅cake甜度味道各樣都恰到好處, 我食左一啖粟子cake, 好失望: 完全係over哂嘅甜味, 個層cream唔好味, 同埋件cake嘅size好似縮左水咁. 4件cake都無特別驚艷嘅好味點, 我唸黎得Lady M應該食返千層蛋糕先穩陣.
🍰
法式士多啤梨千層酥
2021-06-17
$80 (Tea)
法式士多啤梨千層酥