2021-11-21
🎏 港島吃貨系列 — Two Ediots✨ 勁足料嘅burger小店😌🍔#90cp灣仔篇 #90cp美式篇➖➖➖➖➖近排都食咗唔少burger🍔 不過今次介紹嘅呢一間就真心好足料,就咁睇相已經feel到佢重量級啦🙌🏻 一定要介紹俾大家試吓!!美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)✨ Ediots 煙肉牛肉漢堡 $68 🍗 Combo set B: Wings + Drinks $25非常足料同juicy😍 麵包感覺到本身已經烤焗過有少少脆,中間除咗有好厚嘅牛肉🐂 ,仲有煙肉、生菜、蕃茄同埋芝士🙌🏻 唔需要70蚊已經食到,絕對係抵食之選🤑 另外亦都加咗個$25 combo b set,配有小食同飲品😛 小食方面有好多選擇,包括雞翼、黑松露薯條、洋蔥圈、番薯條等等!! 而我就揀咗雞翼,炸得非常香脆,一啲都唔失禮🥰✨ Atomic Bomb 啡菇芝士牛肉漢堡 $88🍟 Combo set B: Truffle Fries + Drinks $25同樣地都係厚到黐孖筋🤣 不過呢個食落就更濕潤,因為中間舊菇超級大
#90cp灣仔篇 #90cp美式篇
➖➖➖➖➖
美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)
✨ Ediots 煙肉牛肉漢堡 $68
✨ Atomic Bomb 啡菇芝士牛肉漢堡 $88
同樣地都係厚到黐孖筋🤣 不過呢個食落就更濕潤,因為中間舊菇超級大,雖然揸過但依然勁多汁爆出嚟,真心不得了🤤 至於呢一個我就加咗黑松露薯條🍟佢嘅薯條熱辣辣都唔錯,反而個黑松露醬就唔算好出,但整體性價比都算高🙌🏻
💰Total: $206
✅ 性價比高已經係一大亮點✨ 而且食物本身都好足料,大大份😋 店內嘅環境都好特別,幾有歐美vintage風,值得嚟try try!!
➖➖➖➖➖
📍 Two Ediots (灣仔)
灣仔謝斐道151-161號金聲大廈地下B號舖