2021-11-25
之前同好朋友去了The One 睇「梅艷芳電影」,看電影之前我們都去食lunch,今次我們選擇很想去的 The Point,餐廳環境非常舒適,而且很有人氣,糅合了意大利和日式的風格。Set Lunch:🦞龍蝦湯一上枱就已經聞到好香的龍蝦湯香味!而且啖啖還有龍蝦肉,味道非香濃及creamy,真係好好味😋!🥗柚子味噌南瓜羽衣甘藍沙律有大量的羽衣甘藍、茄子、南瓜、及黎麥,茄子及南瓜軟都很淋,又香甜,令人好開胃又健康。🥩石燒美國牛肩扒喜歡可以在石燒上的牛肩扒著熱吃,牛肩扒仍然保持著鮮嫩,還有原粒蒜頭,勁香勁惹味!🍕Green Neptune PizzaPizza 食材很多,有蜆肉、醃安鯷魚、蝦肉半、魷魚、水牛芝士、檸檬、番茜、意大利香草醬,拉絲出來的芝士啖啖食落去很有口感,而且pizza 邊位,烤很香脆。🍮Brownie in a pan永遠覺得朱古力陳香蕉係最好味,而這個Brownie 就做得好出色,薄脆的焦糖包著香幼滑的香蕉再配上雪糕,味到不得了。Set Lunch 很豐富,環境都很舒服,下次有機會可以去試吓!
Set Lunch:
🦞龍蝦湯