2020-09-03 196 views
荃灣區嘅朋友有福了因為價錢親民而且嘅高質既廿一前 @twentyfirst_restaurant 已經開左啦有別於一般火鍋放題廿一前淨係頭盤已經爆曬分🥗🦐海鮮冷盤有蝦,蜆,青口同各種沙津仲有火腿,莎樂美腸,芝士,蒜蓉包全部出面任夾完全係酒店自助餐既質素😍火鍋湯底:🌸🦞櫻花龍蝦湯必點既手工龍蝦湯湯底極為鮮甜而且龍蝦味重特別係用黎淥肥牛濃郁既湯底更能帶出肉香🐔🥣養生花膠雞湯一上枱已經有驚喜花膠同雞放滿曬成個煲湯底濃郁有老火湯既感覺我飲左好多碗湯底但之後完全冇口乾😍絕對係真材實料唔係靠味精🍲火鍋美食打邊爐點少得肥牛?🐮美國頂級牛小排厚薄適中肉香而且完全唔硬🐽日本鹿兒島頂級黑豚肉質唔油膩而且咬落爽口彈牙係我既至愛😍🥘其他配料方面海鮮拼盤有帶子,生蠔,蝦等等美國特選牛肉同巴西豬梅肉係任食質素不俗完全唔會肥菜,丸等都可以係出面任夾推介秋葵,蟲草花,松露魚蛋小籠包同牛筋丸🍣刺身因為火鍋料太吸引只係略試左少少刺身幾新鮮,質素唔錯㗎推介甜蝦🍤除此以外餐廳仲有名款串燒,天婦羅,炸物同炸串今次未試到唔多唯有下次再黎試過😋以上提及左咁多高質美食其實佢既價錢只係同一般火鍋放題差唔多特登入黎荃灣食係絕對值得㗎😋最
荃灣區嘅朋友有福了

有別於一般火鍋放題
廿一前淨係頭盤已經爆曬分
🥗🦐海鮮冷盤有蝦,蜆,青口同各種沙津
仲有火腿,莎樂美腸,芝士,蒜蓉包
全部出面任夾

湯底濃郁有老火湯既感覺
我飲左好多碗湯底但之後完全冇口乾😍
絕對係真材實料唔係靠味精

🍲火鍋美食
打邊爐點少得肥牛?
🐮美國頂級牛小排厚薄適中
肉香而且完全唔硬
🐽日本鹿兒島頂級黑豚
肉質唔油膩而且咬落爽口彈牙
係我既至愛😍

🥘其他配料方面
海鮮拼盤有帶子,生蠔,蝦等等
美國特選牛肉同巴西豬梅肉係任食
質素不俗
完全唔會肥
菜,丸等都可以係出面任夾
推介秋葵,蟲草花,松露魚蛋小籠包同牛筋丸

🍣刺身
因為火鍋料太吸引
只係略試左少少刺身
幾新鮮,質素唔錯㗎
推介甜蝦

🍤除此以外
餐廳仲有名款串燒,天婦羅,炸物同炸串
今次未試到唔多
唯有下次再黎試過😋