2021-10-25
有時開心或者唔開心都想食好啲,今日介紹呢間餐廳真係好高質,好享受嘅一餐,有種唔捨得結束嘅感覺,食完勁滿足☺️☺️佢嘅omakase真係好吸引,不過我哋又想食啲其他嘢,所以決定散叫。嚟得佳牛美酒,梗係少不免要點杯酒飲同埋食啲靚牛😍季節前菜拼盤,$78呢個一定要點呀,我見omakase 都有包嘅,三小碟前菜好吸引。一款係鮑魚,佢冇落好重味去煮,保留咗鮑魚嘅鮮,上面有啲納豆同類似啫喱嘅物體,食落咸咸地好特別。而我最鍾意嘅係沖繩生蠔,佢嘅蠔味好香好重,食完有餘香☺️北海道天使蝦刺身,$88呢個刺身本身加咗酸酸甜甜嘅汁,勁開胃,加埋簿切嘅洋蔥同蘿蔔,好好味,食再多都唔夠。炭燒西京銀雪魚,$198銀雪魚燒得好香呀😍層皮脆嘅,肉則非常嫩,油脂嘅香味令人垂涎三尺,配上自家製嘅白汁,好match,呢個真係好值得試。和牛稀有部位盛合,$498稀有部位盛合有4種唔同嘅部位,而且係唔同嘅牛,印象最深刻當然係日本M5牛三角肩,一啖咬落去,真係唔捨得吐落去,好正。澳洲和牛牛小排都好好味,香氣撲鼻。另外仲有牛胸腹,油脂味好香,同埋牛舌,口感爽嫩。清酒店員推薦咗一款清酒俾我哋,配牛同魚都好正,好易入口,好純,飲得出淡淡嘅米
季節前菜拼盤,$78
北海道天使蝦刺身,$88
炭燒西京銀雪魚,$198
和牛稀有部位盛合,$498
清酒
店員推薦咗一款清酒俾我哋,配牛同魚都好正,好易入口,好純,飲得出淡淡嘅米味,好香,一啖一杯都冇問題。果然係佳牛美酒,真係好滿意。
食完最後有個雪糕做甜品,竟然係薑味雪糕,真係好正呀,食完真係好想問店員可唔可以要多份🤣🤫勁享受嘅一餐飯,環境舒服,服務又勁好,飲完杯酒會主動幫我加,每碟菜上嚟只要我問,佢都會詳細介紹,感覺受到重視,以後一定會再去😌