2021-01-12
好味指數😋😋😋😋回頭指數⭐️⭐️⭐️開心指數🤗🤗🤗🤗呢間係我wish list 咗一陣子嘅餅店,佢哋嘅戚風蛋糕係好簡單冇裝飾冇華麗打卡外表,好實在地用日本麵粉、澳洲鮮奶、無添加、無色素、無防腐劑、無鹽、無牛油同低卡路里!作為fans of 伯爵茶,一定要試下佢個伯爵茶戚風蛋糕!因為知道會去元朗,特地預早2日訂咗一個!免得去到只買到件裝~店嘅裝飾都幾有心思,播放住音樂,一路聽歌一路工作,感覺都幾chill😎🍴伯爵茶戚風蛋糕($70)佢選用英國川寧茶,雖然我個人其實唔太好呢個品牌嘅伯爵茶包,但我相信店主係用茶葉嘅~~~一攞返屋企,即刻切件食下先!個蛋糕勁勁勁鬆軟,仲好有彈性,由於太鬆軟嘅關係,係比較難切得好完整!蛋糕口感好fluffy,好綿滑,鬆軟程度係用支叉壓落去係會回彈㗎🤩 不過我自己覺得伯爵茶味唔夠出!有點太清淡!不過放響室溫一日後,發現茶味係會出多少少,而口感同鬆軟程度不變,所以我自己覺得... 第二日係好食過第一日嘅~😂
回頭指數⭐️⭐️⭐️
開心指數🤗🤗🤗🤗
🍴伯爵茶戚風蛋糕($70)