2024-10-06
呢期個bucket list 好多都喺荃灣!其中一間係每次黎親荃灣都會諗起既Hikari! 呢間日小清新既意粉真係好得!今次嚟見到Menu轉左,落完order後,又上菜到食完個感覺依然咁正!佢哋嘅意粉真係冇得輸!今次叫咗兩個lunch set再加一碟小食,都只係三百零蚊!我今次發現到原來OpenRice收藏佢哋仲有折扣優惠添!🤩【日本櫻花蝦海鮮飲管粉,山葵忌廉汁】$118跟餐 薑黑糖latte $18超級Creamy嘅意粉,山葵忌廉汁非常惹味,佢特別得黎又非常之夾!加埋日本嘅櫻花蝦脆卜卜,呢個Texture真係冇得輸,呢個意粉私心大推!!在嘆埋杯拉花咖啡,我獲得了一個非常之good嘅Morning🩷【蘋果木燻豬腩雜菌意大利飯】$108跟餐 桃肉冰茶 $15賣相100分!同樣食落creamy!呢個既口味同日本櫻花蝦海鮮飲管粉好唔同,鍾意食肉香既你絕對要揀呢道蘋果木燻豬腩雜菌意大利飯! 木燻豬腩真係非常之香口!【水牛城炸雞翼】鍾意食辣嘅朋友呢一道buffalo wings 同好啱你!醬汁調味非常到位,雞翼亦炸得非常之脆口,正❤️
【日本櫻花蝦海鮮飲管粉,山葵忌廉汁】$118
跟餐 薑黑糖latte $18