2019-10-23
元朗好多人介紹這間車仔麪,吃完了我覺得沒有真的好好吃的感覺,如果真的要講的就應該是辣醬和人情味吧😂😂我點了两個麪,每人要點三個餸或以上,如果唔叫麪底就要四個餸以上l.魚皮餃+韭菜餃+魚蛋+豬皮+ 幼麵其實好明顯上述嘅材料都係入貨返嚟,魚蛋雖然係入咗返嚟,不過就值得一讚,因為佢真係以前個種有陳皮味,dd彈牙個種, 而家市面已經買少見少, 但係個豬皮就唔係我鍾意食嘅q彈型而係爽口嘅, 至於個面都係普通,無乜特別2. 豬腸+鹵水豆腐+雞翼+米粉個米粉唔係爽口嗰種, 但又唔係鞋口普普通通甘, 全部嘢都炆得入味嘅,入口即溶,無臭味或者唔新鮮其實總括兩碗車仔麵而言,真係冇乜特別,不過呢間車仔麵舖嘅特色係個汁, 可能太高期望嘅關係我又覺得冇乜特別,只係一味辣,無點食到辣香,所以我覺得可以一試,試完未必一定會愛上😂😂😂
l.魚皮餃+韭菜餃+魚蛋+豬皮+ 幼麵
2. 豬腸+鹵水豆腐+雞翼+米粉