2014-09-07 9872 views
香港地, 搵個自助餐或者地道韓國菜, 想食餐勁既, 閑閑地二三百蚊上落, 所以黎食呢間lunch韓燒真系一個好選擇. 再講, 曾經去過韓國, 專選擇地道野食既我地, 就好記得食過當地韓燒, 唔駛每個人HKD70, 食物質素相當唔錯. 呢間lunch韓燒無論價錢同質素可以比得上韓國, 雖然無左D local泡面, 而且泡菜無咁好味, 但系味道更貼近香港人口味, 例如甜品有豆花, 涼粉, 糖水, 雪糕. 也有更多Salad 既款式, 感覺更清新!首先緊系燒左D肉先, 我地就覺得已經有配汁既雞肉就最適合韓燒. 雞肉燒起來會漲起, 食落更有口感, 本身已有既配汁也會更刺激味蕾.比起雞肉, 牛肉就較適合打邊爐!大概食完一輪燒肉後, 就可以叫waiter換一換塊鐵板, 因為下一步會燒D連我都估唔到既野!唔系豬女教落都唔知, 換塊鐵板既原因竟然用黎番煎D熟食! 我地試左薯條, 蔥油餅, 煎堆, 炸魚皮, 其實唔駛再落油, 都可以令到食物更香口, 相信平時系街唔會食到咁香口既炸物!最後更系食番D Salad 同甜品, 感覺飽得黎無咁膩! 下次大家食韓燒時可以試一試呢三步曲!
2014-09-06
$130 (Lunch)