2018-03-07 31 views
因為自己好鍾意食豚骨拉麵,所以無論係旅行定係香港都會發掘一啲人細又好味嘅拉麵店。今次依間拉麵店係喺太子,位置都算方便附近都有其他唔同嘅嘢食,我哋今次見到餐廳門口嘅裝修幾特別而且餐牌上面都有一啲我哋未見過嘅湯底所以就諗住試吓新野。估唔到我哋又搵到一間有特色嘅拉麵店,我叫嘅拉麵係普通嘅豚骨拉麵魂拉麵,不過都千祈唔好睇小普通嘅豚骨拉麵,湯底係非常之龍豬骨湯味,叉燒亦都做得非常之好,肥瘦均勻,掛湯能力都幾高下。因為餐廳係用咗曲嘅拉麵所以如果鍾意食有口感嘅拉麵,最好就叫硬身嘅拉麵🍜值得一讚嘅就係糖心蛋做得非常之好,半生熟嘅程度係啱啱好留心,而且糖心蛋嘅味道都唔會太鹹好正宗既感覺另外朋友就叫咗菠菜湯底嘅拉麵,我哋本身見到湯底綠色本身有啲猶豫,但係朋友叫咗之後我飲左一啖湯底發現原來係新發現,湯底嘅味道係香濃嘅蔬菜味,再配左少少胡椒有一啲啲辣辣地嘅感覺,感覺非常之特別而且絕對冇伏反而係一個非常之特別嘅湯底添,覺得都可以一試。反而係一個非常之特別嘅湯底添,覺得都可以一試。另外我哋覺得餐廳嘅小食都非常值得一試,我哋叫咗味淋魚乾同埋炸雞,炸雞嘅質素非常之高因為係即炸嘅關係所以非常之脆最後我叫左一支綠茶味波子
反而係一個非常之特別嘅湯底添,覺得都可以一試。
另外我哋覺得餐廳嘅小食都非常值得一試,我哋叫咗味淋魚乾同埋炸雞炸雞嘅質素非常之高因為係即炸嘅關係所以非常之脆
最後我叫左一支綠茶味波子汽水,個人就覺得原味比綠茶味好飲,因為綠茶味搶咗波子汽水味嘅甜。
2018-03-01