2020-04-09
我地一行四個人黎左呢間餐廳,有一種樓上私房菜的感覺,食物方面都係偏向私房菜,老闆會主動問我地食物質素係點,感覺老闆好nice,如果鍾意同餐廳老闆交流的吃貨,可以選擇呢間!我地全部人都係揀左dinner set,因為就咁一個小食加杯野飲都已經係set的價錢,感覺抵D餐湯忌廉蘑菇湯 - 飲得出唔係罐頭開嘅,菇味濃郁,配埋自家製餐包,香草味濃,絕對要試沙津有別普通的餐廳,沙律係小清新的感覺,有火龍果同埋木瓜,睇得出老闆好有心思主菜 (我地去個日冇佢最特別的馬友魚一夜干,好可惜呀)1. 法式封油鴨我地分別叫左兩個,一個係飯,另一個係意粉,油鴨煮得好林,不過鴨味唔係好濃,意粉比想像中多,而且唔係乾爭爭的,個汁竟然係我地個fd叫的意大利煙肉火腿蕃茄銀魚仔意粉一樣,整體都係唔錯的2. 低溫慢煮雞肉配卡邦尼汁雞肉係低溫慢煮下,肉汁鎖住左,好Juicy,卡邦尼汁唔馬虎,建議大家可以試一試佢地的慢煮菜式3. 意大利煙肉火腿蕃茄銀魚仔意粉個名同埋個菜式有D出入,因為見到個名,以為會有煙肉、火腿同埋蕃茄汁,但係上菜時竟然只係普通意粉,有幾條銀魚仔,但煙肉、火腿同埋蕃茄汁欠奉,失望,如果個名改好D就好啦花茶﹕1
餐湯
沙津
主菜 (我地去個日冇佢最特別的馬友魚一夜干,好可惜呀)
1. 法式封油鴨
2. 低溫慢煮雞肉配卡邦尼汁