2019-05-01
今日途經屯門靠得住,有衝動入去試一試,睇下佢哋同以前灣仔克街係咪一樣,但係要等位,等不是太久,只是約莫十五分鐘左右,後來才得知他們给太興集團收購了餐廳場面都很大,再睇下餐牌,同以前完全不一樣,星州炒米都有得食,完全唔係以前嗰回事,加了一點點太興的影子。 兩個人叫咗兩碗粥加一碟炒麵,咁就150蚊,真係太貴喇, 都明嘅,可能係租金太貴喇。心肝寶貝粥就係帶子加豬肝,食落仲好似有少少口渴㖭,但係以前灣仔克街就冇呢回事,我都唔知佢哋有冇改到以前嗰條配方,anyway另外魚較粥,魚較就頗多啦,亦都好鮮甜,呢個就要畀個like佢啦,真係讚炒麵呢,其實真心覺得唔錯,好乾身,但係份量就細細碟,不過亦有讚嘅地方,就係個碟有另外一小格畀你放醬料,咁就唔使麵跟醬混到一pat一pat啦世界就係咁㗎啦,個體户經營跟集團式經營,你話會唔會一樣呢,大家心照啦
,加了一點點太興的影子。