2022-11-19
鮨世屋,位於太子既壽司店,地點方便,外賣自取,壽司即叫即做保持新鮮,走較高級嘅壽司路線✨魚材特別,仲有日本直送魚🐡款式都算好多,諗唔到仲可以叫師傅推介,賣相相當唔錯,仲會配埋冷袋保鮮,包裝精美👍🏻趁熱食左火炙系列先,火炙壽司盛合八貫🔥共有火炙既三文魚、帆立貝、左口魚邊、蟹棒、鰻魚、三文魚皮、醬燒玉子、他他醬赤蝦✨我既火炙至愛#左口魚邊,油脂半溶,入口就溶化係你口中😚壽司飯唔太酸,細細舊可以俾魚材更突出🫶🏻醬燒玉子都幾唔錯,我平時唔太好玉子,但佢既醬燒幾特別😆三文魚、帆立貝、赤蝦都好味,鮮味同焦香並存,蟹棒比想像中蟹鮮味重😀三文魚皮好滑而魚油香好濃,好味既火炙盛❣️壽司既擺盤真係好靚,就算外賣都完全無影響🍣甜蝦壽司,連頭既甜蝦,賣相非常好,好大隻,超鮮超甜,正,相當好味既#甜蝦壽司 😗 赤海蝦蝦味都濃,配三粒三文魚粒籽,鮮味倍增🦐帆立貝就算唔大粒都好鮮甜,三文魚、魷魚、赤貝都正常而好味既👍🏻 日本直送六貫盛都好吸引,廚師發板,咩新鮮就整咩,伊佐木魚材口感幾唔錯,中拖羅挑左筋而口感好豐富😋整體超新鮮同好味,高質🤩整體黎講真係好高質,唔係食快餐醫肚,即叫即整,食材食得出好鮮🌊仲有就係壽司既技術
整體黎講真係好高質,唔係食快餐醫肚,即叫即整,食材食得出好鮮🌊仲有就係壽司既技術,握飯夠緊夾起點完豉油唔會爛,但放入口保持鬆軟,就係高質既壽司😘試完你就知性價比高🥳