2022-06-18
大角咀搵野食,見到利奥坊都幾靚幾舒服,揀左泰國嘢Orange Elephant裝修簡單舒服,係傾心事好地方依到話大唔大,話細唔細,枱與枱間嘅距離適中,有咩就隨心一邊食一邊同朋友傾餐牌可以話諗得到既泰國嘢都有,串燒、小食、咖哩、明爐魚、海鮮…..好多圖好吸引,非常選擇困難每日仲有不同既$1選擇,性價比嚇親你先上泰式蝦球炒金邊粉,係睇得出既大碟賣相幾唔錯,亦幾香,蝦球相當大粒彈牙,好爽口,一食就知鮮蝦唔洗驚食食吓痴牙啦,金邊粉飽肚之餘味道恰道好處,口感都幾好,配埋青檸汁,更加開胃泰式明爐烏頭魚,$1,無錯係$1!!!嚇親,原價$179,而變左$1完全無細條左,實在抵到無言明爐魚賣相當然震撼,大大條,充滿香料、菇同肉碎,魚肉好多,啖啖肉,都算幾嫩滑酸菜+酸梅溶入湯底 滲透到魚肉,鍾意食酸會好啱串燒雜錦,豬牛雞各兩串,上枱已傳出燒烤味,即刻試食,先食豬肉,相當入味,鍾意重口味既啱晒沙爹醬少少甜有啲花生味,一定要點埋雞肉既肉質會更嫩滑,我自己鍾意食雞既就覺得味道幾好,又滑又夠味牛肉都唔錯,係最夾沙爹汁既,串燒都好大份食完重味野飲返下泰式特飲,石榴冰,係一般沙冰黎既,唔算太甜,石榴味幾重,食完咸同
串燒雜錦,豬牛雞各兩串,上枱已傳出燒烤味,即刻試食,先食豬肉,相當入味,鍾意重口味既啱晒沙爹醬少少甜有啲花生味,一定要點埋雞肉既肉質會更嫩滑,我自己鍾意食雞既就覺得味道幾好,又滑又夠味牛肉都唔錯,係最夾沙爹汁既,串燒都好大份食完重味野飲返下泰式特飲,石榴冰,係一般沙冰黎既,唔算太甜,石榴味幾重,食完咸同辣配啲甜嘢啱晒熱龍眼茶,龍眼肉夠多,又暖胃又幫你容易入眠,晚餐之選
整體來講味道都唔錯,性價比就奇高淨係$1明爐魚已經要幫襯啦份量又夠坐位又舒服,聚會好地方
#大角咀依家真係好多值得去食既餐廳
#完全泰國人主理連侍應傾計都係泰文