2022-09-30
今次又係將軍澳發掘美食主打火鍋同烤肉餐廳除咗有平時食開嘅牛肉供應外仲有提供各種刁鑽牛肉部位包括牛頸脊、牛肩心等等佢嘅牛肉仲係來自唔同產地午市性價比極高😍🔸二人火鍋套餐 $288დ 牛骨清湯湯底დ 橫隔肌დ 五花趾დ 牛駝峰დ 匙柄დ 娃娃菜დ 金菇დ 蜂巢豆腐დ 芋絲 დ 炸魚皮 დ 稻庭烏冬დ 公仔麵 დ 菊花桂圓露დ 洛神玫瑰茶🔸熟成加拿大牛肩脊二人套餐非常豐富同抵食,有四款牛肉、一份小食同蔬菜盤,仲有埋烏冬同飲料,真係超滿足😍牛骨清湯湯底好濃牛香味,就咁飲都好好飲,用呢個湯底嚟淥牛肉食就更加突顯到牛肉嘅鮮味😋餐墊仲有教學寫每款牛要淥幾多秒!仲有個秘制牛肉可以去醬料區拎,加入湯底牛味仲濃左👍🏼二人套餐嘅四款牛分別係橫隔肌、五花趾、牛駝峰同匙柄。橫隔肌肉味係咁多款牛入面中最濃,五花趾係牛後腿肌腱嘅中心部份,筋和紋路比較多而明顯, 口感爽脆彈牙,牛駝峰油香肉味比例平均,適合大眾口味,匙柄即係牛下肩胛肉,油脂較少,肉質纖維幼細,入口柔軟😋我哋仲叫咗熟成加拿大牛肩脊,呢款牛熟成咗21日,口感柔軔適中,肉味更濃厚😍蔬菜盤就有娃娃菜、金菇、蜂巢豆腐同芋絲,食咗咁多牛食返d蔬菜中和吓都幾好。魚皮
主打火鍋同烤肉
餐廳除咗有平時食開嘅牛肉供應外
仲有提供各種刁鑽牛肉部位
包括牛頸脊、牛肩心等等
佢嘅牛肉仲係來自唔同產地
დ 公仔麵
დ 菊花桂圓露
დ 洛神玫瑰茶
🔸熟成加拿大牛肩脊
蔬菜盤就有娃娃菜、金菇、蜂巢豆腐同芋絲,食咗咁多牛食返d蔬菜中和吓都幾好。魚皮亦都好香脆,再食埋烏冬同公仔麵就超滿足☺️