2023-10-03
之前已經出左2篇玖拾烘焙貝果們REVIEWS🙈✨記得睇返曬咁多篇既REVIEWS❤️ #justlingggxd_玖拾烘焙但門店做到10月8日就結業啦,所以我係之前優惠期間又掃左一堆🥯返黎加熱方法🥳✨微波爐翻熱20-30秒:包體有嚼勁,回彈力還好,斷口度較低✨蒸10分鐘:包體煙韌,回彈力足夠,偏紮實少少✨翻焗5分鐘: 煙韌包體外層會變得更香脆優惠期間全部都係$100/4個🙈- 蜂蜜芥末培根貝果🥯 (原價$30)本身諗過買唔買呢款貝果,因為我個人來講唔鐘意食培根🙈但我見到係新款推出就諗住試下🤣貝果表面有好多焗到焦香既芝士,帶有少少鹹香味🧀但包體做唔到焦香芝士果種脆身感覺🙈整個貝果都有啲油,培根份量不算好多,帶有微微蜂蜜芥末醬辣但只有一邊貝果有培根,另一邊就只係食緊貝果體😖感覺不過不失,可以選擇其他口味仲好🤔- 泰奶奶酥🥯 (原價$29)翻熱之後聞到幾重紅茶泰式奶茶香味,但食落去落差感幾大🤔包體好韌,韌到我咬唔開,要扯出黎先食到😐包體冇泰奶味,主要味道來自奶酥部分🙈泰奶奶酥味道幾正宗,就係大家係坊間飲到果種泰奶味🤣,帶有少量奶香,甜度剛好🤔- 台式芋泥鹹蛋肉鬆🥚🐷🥯 (原價$32)之前我講過
加熱方法🥳
✨蒸10分鐘:包體煙韌,回彈力足夠,偏紮實少少
✨翻焗5分鐘: 煙韌包體外層會變得更香脆
優惠期間全部都係$100/4個🙈
- 蜂蜜芥末培根貝果🥯 (原價$30)
本身諗過買唔買呢款貝果,因為我個人來講唔鐘意食培根🙈
但我見到係新款推出就諗住試下🤣
貝果表面有好多焗到焦香既芝士,帶有少少鹹香味🧀
但包體做唔到焦香芝士果種脆身感覺🙈
整個貝果都有啲油,培根份量不算好多,帶有微微蜂蜜芥末醬辣
但只有一邊貝果有培根,另一邊就只係食緊貝果體😖
感覺不過不失,可以選擇其他口味仲好🤔
- 泰奶奶酥🥯 (原價$29)
翻熱之後聞到幾重紅茶泰式奶茶香味,但食落去落差感幾大🤔
包體好韌,韌到我咬唔開,要扯出黎先食到😐
包體冇泰奶味,主要味道來自奶酥部分🙈
- 台式芋泥鹹蛋肉鬆🥚🐷🥯 (原價$32)
之前我講過麻麻地#台式鹹蛋黃肉鬆貝果,但我見到呢款加埋芋泥就想試下🤣
果然加左芋泥真係有加乘作用,芋泥內餡偏甜,有少量芋香味🥰
今次肉鬆調味合理,微微甜,加上粉得黎起沙既鹹蛋黃👍🏻
將所有配料一齊食,會令到個貝果口感變得好融洽豐富🥳
- 伯爵蘭姆葡萄乳酪🥯 (原價$28)
伯爵茶香包體幾濃烈,清新得黎食落去好舒服,之前我已經讚過幾次🙈
奶香乳酪加上甜甜既提子乾更加突出乳酪咸香味
加上提子乾用蘭姆酒浸過,有啲甜酒香,整體配搭好清新😘
✨店舖每日Menu都唔同,建議大家可以上佢IG留意下當日有咩款式先去買
📍 玖拾烘焙 - 新蒲崗
新蒲崗景福街63號地舖(Mikiki對面)
@nineties_bakery
#justlingggxd_玖拾烘焙