2023-05-21
當化妝師的福氣, 就係今晚新人請客, 到沙田麗豪酒店食自助餐,入到去環境唔錯, 有一邊位置望到河畔, 座位同埋自助區都一樣寬躺。先講自助區:海鮮有蝦、長腳蟹腳、蜆、螺、青口, 味道新鮮, 蝦肉夠實夠爽, 蟹腳就較為鹹。刺身有三文魚、吞拿魚、甜蝦、希靈魚、鯛魚。仲有各款特色壽司。還有其他冷盤小食、熱食、點心等⋯包羅萬有。熱食當中薑蔥龍蝦鉗啖啖肉非常惹味, 我encore咗好多round!店員搖鐘提示芝士焗龍蝦出爐, 廚師拎住成盤龍蝦出嚟, 熱辣辣有芝士香味,睇見都流口水。我哋每人要咗一份龍蝦, 趁熱食芝士仲有少少拉絲嘅效果, 龍蝦肉肉質鮮甜好新鮮, 也算是酒店主打之一。芝士焗蠔(雙味)、韓式炸雞、燒羊架、美國USDA特級西冷等突然一群人洶湧而上,原來是酒店主打之一既火焰雪山蛋糕,廚師即場點火把火焰雪山蛋糕整個燃燒着,完成後,職員有秩序地安排客人每人領取一份。海綿蛋糕夾住中間係雲呢拿雪糕,配搭得天衣無縫,沒有飽膩感,仲想再食多件。甜品非常精緻好靚,款式多!酒店自助餐有多款口味 CoCo Berry 雪糕, 當然唔少得仲有MÖVENPICK雪糕喇。
先講自助區:
還有其他冷盤小食、熱食、點心等⋯包羅萬有。
芝士焗蠔(雙味)、韓式炸雞、燒羊架、美國USDA特級西冷等
甜品非常精緻好靚,款式多!