2024-12-08 0 views
2015年第一次 到八文樓聚滿坊 , 一大班朋友歡聚。 當時無睇食評就去, 但坐低有驚喜。 當年上枱的瀨尿蝦 同鮑魚都是活的, 蝦跳咗落地, 鯧魚, 牛肉同雞件都好鮮味。蟹是花蟹今天再訪, 八文樓幾個鋪都無做, 改去太子店,發現落差太大基本上一邊食,一路懷疑海鮮是否死咗好耐。 有羔的青蟹完全無洗過, 對著一噠噠黑色嘢係蟹腳嚹,個鼻一邊聞到怪味, 羔還是挺實整的。蝦就早已雲歸天國。餐牌寫明有魷魚或蟶子, 但無上枱。 問樓面姨姨, 回覆話 無㗎, 個餐牌3年前的, 依家唔㗎啦,無語。 我哋唔放過, 繼續追, 就話要問老闆(意思係老闆唔係舖)。最後還是補上蟶子。公平一點講, 價錢係平咗最後補上2015 年影低嘅瀨尿蝦逃脫

今天再訪, 八文樓幾個鋪都無做, 改去太子店,發現落差太大

蝦就早已雲歸天國。

公平一點講, 價錢係平咗

最後補上2015 年影低嘅瀨尿蝦逃脫

2024-12-06
$315 (Dinner)