2018-02-13 237 views
今天一早匆忙上了深圳開了一個會,又匆匆忙忙趕返來,嘢都未食,好肚餓。在上水落車,食個 tea 先。之前試過來這裡吃午餐,人多到要等位。現在茶市時間,天淵之別,鬼影都唔多個。我真係好肚餓,所以叫咗一杯嘢飲,同三樣嘢食。【黑糖珍珠奶茶 $29】茶味和奶味都夠,黑糖唔太甜。不過啲珍珠太細粒。【馬鈴薯絲炸蝦卷拼金黃鹽酥雞 $45】出到嚟是熱辣辣的薯仔絲包住隻蝦來炸,炸得好香脆,好食啊! 鹽酥雞入晒味,亦炸得鬆化。【台式烤香腸 $65】唔肥膩,薄切易入口,加配生蒜和蔥段一齊食,更加香口。【紅豆抹茶層層疊黑糖磚塊 $78】最期待的終於出場。麵包切成條狀,炸脆,砌成層層疊。上面加一個綠茶雪糕球,然後再淋上紅豆蓉,最後放些士多啤梨整色整水,都靚嘅。如果有人陪我玩層層疊就更好。味道方面,紅豆唔太甜,亦夠香。綠茶雪糕一向是至愛,呢個味道都過得去。可能,真係叫了太多,太飽了。今晚,可以唔使食飯,慳番餐。

我真係好肚餓,所以叫咗一杯嘢飲,同三樣嘢食。

【黑糖珍珠奶茶 $29】
茶味和奶味都夠,黑糖唔太甜。不過啲珍珠太細粒。

【馬鈴薯絲炸蝦卷拼金黃鹽酥雞 $45】

【台式烤香腸 $65】
唔肥膩,薄切易入口,加配生蒜和蔥段一齊食,更加香口。

【紅豆抹茶層層疊黑糖磚塊 $78】

可能,真係叫了太多,太飽了。今晚,可以唔使食飯,慳番餐。
Type of Meal
Tea