2024-12-22
上星期去咗朋友北區屋企玩🎉 夜晚就去咗街坊名店《畢打奧餐廳》食飯,呢度洗裝飾好有聖誕氣氛,好熱鬧好有活力🧑🎄! 呢度嘅食物都超大份量,真係好抵食😋🥖 餐湯、出爐麵包呢度嘅每一樣主食都有附送餐湯同餐包,除咗可以揀羅宋湯或忌廉湯,仲可以升級酥皮龍蝦湯🦞,好creamy,仲有蝦肉㗎!🥟 水煎餃子 ($59)小食方面叫咗個餃子,入面有滿滿嘅粟米豬肉,真係皮薄餡多😍🐚 法式焗田螺($69/半打)焗田螺配薯蓉好香好creamy😋🍖厚砌牛仔骨 ($229)我哋揀咗呢度廚師推介menu嘅牛仔骨,佢超大塊,仲好多肉😍 啲肉肥瘦適中,好嫩滑又好香,仲有幾款醬汁選配🥰🥩 澳洲M5和牛西冷 ($335)另外仲叫咗個五成熟嘅推介牛扒:M5和牛西冷😍 呢塊西冷好大好厚,但都不失鮮嫩滋味☺️ 我哋仲加咗塊好juicy嘅大啡菇添!🍢 中東燒牛肉串 ($179)牛肉串係以手打牛肉整成,全條啖啖肉,再配埋中東風味嘅醬汁,好開胃🤤🍝 龍蝦汁海鮮意粉 ($129)龍蝦汁意大利粉都係呢度嘅廚師推薦菜之一,意粉每一條都沾滿龍蝦汁,鹹香十足😝 而且仲有好多海鮮配料添🦞🍫 朱古力心太軟 配雪糕 ($49)🧇 焗比利時窩夫 配雪糕 (
🥖 餐湯、出爐麵包
🥟 水煎餃子 ($59)
小食方面叫咗個餃子,入面有滿滿嘅粟米豬肉,真係皮薄餡多😍
🐚 法式焗田螺($69/半打)
焗田螺配薯蓉好香好creamy😋
🍖厚砌牛仔骨 ($229)
🥩 澳洲M5和牛西冷 ($335)
🍢 中東燒牛肉串 ($179)
🍝 龍蝦汁海鮮意粉 ($129)
🍫 朱古力心太軟 配雪糕 ($49)
🧇 焗比利時窩夫 配雪糕 ($39)
甜品方面我哋叫咗超流心嘅朱古力心太軟同埋窩夫~ 兩個都配上雪糕,冷熱交融嘅幸福滋味😋😚
🥂 酒吧發辦 鑽 ($159@)
呢度嘅bartender會詢問客人嘅喜好嚟調製cocktail,仲會加上唔同嘅點綴比我哋打卡😚 又靚又好飲~
🍊是日水果特飲 ($39)
🍋手打檸檬茶 ($39)
🧋奶蓋碧螺春綠茶 ($29)
除咗啤酒同cocktail,呢度都有好多款無酒精嘅飲品,都好誠意,又靚又清爽💕