2019-07-05 148 views
一直都幾鍾意食Mee lemongrass!之前係火炭返工,成日Lunch Time都同同事食。今次知道佢係屋企附近開左,我就帶左屋企人食(´▽`)上次食了雞串燒,今次就食左地道牛串燒。牛燒得夠香,但又唔會過乾。個沙嗲汁花生味香,味道唔辣。個串燒仲會包幾塊厚多士,可以吸盡沙嗲汁的精華,如果大家點唔曬D汁就一定要食哦。馬來一品牛柳粒以鐵板上,食的時候熱辣辣,黑椒味香,而且夠軟熟,非常惹味。我們四個人叫左一隻招牌無骨海南雞,一份有好多,雞皮有少少厚,但夠香。雞肉嫩口,點埋個甜甜地的醬油,味道的層次就更豐富。馬來蜜汁炭燒厚切豬扒配菜飯的豬扒確係幾厚身,肉質軟熟而且都好入味。軟殻蟹撈檬的軫軟殻蟹比想像中細左少少,不過都炸得幾香的。檬粉彈牙,加埋配菜及花生粒,口感豐富。馬來海鮮炒粉絲炒得夠乾身,𠱸會痴埋一「餅」野。唯獨海鮮少左D,如果多D餸就會更好了。馬拉盞炒通菜味道夠香,而且無炒得太耐而變得太軟身。黑糖鮮奶成為城中熱話,呢到25蚊就有超大杯,係絶對抵飲之選!餐廳用了北海道牛奶,所以奶味香,加埋香度十足的黑糖,味道真心唔比一般手搖飲品店差。草莓芝芝冰茶的草莓味香,味道酸酸甜甜,好適合夏天飲。==

地道牛串燒

馬來一品牛柳粒

馬來蜜汁炭燒厚切豬扒配菜飯

軟殻蟹撈檬

馬來海鮮炒粉絲

馬拉盞炒通菜味道夠香,而且無炒得太耐而變得太軟身。

黑糖鮮奶

草莓芝芝冰茶的草莓味香,味道酸酸甜甜,好適合夏天飲。
草莓芝芝冰茶

鍾意我分享的,我邀請你訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續發掘有咩CP高的冰糧!(敬禮)一
地道牛串燒
馬來一品牛柳粒