2022-03-25 541 views
陸揚串燒 (粉嶺華心商場)呢排成日work from home留喺北區 😑食開嘅都食到悶。行下行下去到華心商場,估唔到而家出面開咗啲小食店,第一間就已經吸引到好鍾意食串燒嘅我❣️陸揚串燒❣️除咗廿幾款串燒之外,佢地仲有好多鐵板小食、日本小食、海鮮同埋一啲主食,有選擇困難症嘅朋友要小心🤣 最後我揀咗四款當晚餐 ( 即叫即燒,返屋企重係熱辣辣架 )。🐑自家製新疆孜然羊肉串 (1串) - 💰$30同平時食開嗰啲唔同,好大嚿,一串等於人哋兩串!惹味孜然粉唔會多得滯chok喉。🐮蒜香燒原味牛舌 (1份 2串) - 💰$30蒜香同平時日式燒汁又有唔同嘅風味,厚薄剛剛好,唔會好難咬開,咬開好juicy。下次買多幾串送白飯都得😂🐤新疆孜然蒜香鐵板雞軟骨 - 💰$36分量非常足夠,孜然粉加蒜香再加埋鐵板燒,味道濃郁、層次豐富,同日式雞軟骨有得揮😋一定要encore既菜式。🐷自家製板燒原片豬頸肉 (5至6片) - 💰$40大大原片豬頸肉,軟硬程度剛剛好,自家製好入味,算係誠意之作,值得畀個推介佢。雖然有幾個人等緊,但店員都好有禮貌又好快手,唔使等好耐已經拎到 😀 終於唔使離開北區都可以食到好味嘅串燒!!! 希
陸揚串燒 (粉嶺華心商場)

🐑自家製新疆孜然羊肉串 (1串) - 💰$30
自家製新疆孜然羊肉串 (1串)

🐮蒜香燒原味牛舌 (1份 2串) - 💰$30
蒜香燒原味牛舌 (1份 2串)

🐤新疆孜然蒜香鐵板雞軟骨 - 💰$36
新疆孜然蒜香鐵板雞軟骨

🐷自家製板燒原片豬頸肉 (5至6片) - 💰$40
自家製板燒原片豬頸肉 (5至6片)

雖然有幾個人等緊,但店員都好有禮貌又好快手,唔使等好耐已經拎到 😀 終於唔使離開北區都可以食到好味嘅串燒!!! 希望喺限制令放寬👬🏻👭🏻👫🏻之後試下佢哋啲套餐!

=====================
陸揚串燒 (粉嶺華心商場)
🔺 https://s.openrice.com/QrbS0VMaB00~u_0iJAw
🔺 粉嶺一鳴路18號華心商場地下華心街市1號舖
🔺 電話: 9298 0902
2022-03-24
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$65 (Dinner)
自家製新疆孜然羊肉串 (1串)
蒜香燒原味牛舌 (1份 2串)
新疆孜然蒜香鐵板雞軟骨
自家製板燒原片豬頸肉 (5至6片)
  • 孜然羊肉串
  • 蒜香燒牛舌