2019-05-22 131 views
住喺大西北有時真係搵間正常既餐廳都有困難,今晚去左呢間九份十份覺得佢好有試意,真係唔好以為係領展d商場就無好野。首先聽個名就知道係食台灣菜,餐廳都裝修得好有特色,好有台灣地道小食既感覺,而且座位夠闊落坐得好舒服,感覺唔錯。食物方面,首先係冷盤芭樂鳳梨鹽水雞,鳳梨夠甜好開胃,估唔到到咸咸地既鹽水雞咁夾。台灣鹽酥排骨粒幾有驚喜皮夠酥脆排骨又入味,仲可以按自己口味落調味料粉。忌廉芝士磨菇雞翼啖啖肉,芝士味香濃好邪惡但又好好味。紅燒三寶幼麵真係重點推介,首先份量勁多,三種餸都夠淋又夠入味,湯底好香,麵質彈牙煮得啱啱好,成碗麵都好出色,性質比好高。另一推介係宜蘭車站火腩大鱔煲,呢個黎遠都已經覺得好香,肉質彈牙,火腩夠哂入味,咸咸地好香口。最後係特飲宇治抹茶紅豆鮮奶,奶滑茶香,我覺得味道比平時街邊一杯杯果d更好飲。青青草原好重茶味帶有少少奶香既沙冰,解暑一流。九份十份已經成為我北區其中一個食堂👍

忌廉芝士磨菇雞翼啖啖肉,芝士味香濃好邪惡但又好好味。

九份十份已經成為我北區其中一個食堂👍