一到冬天❄️,當然少不了餃子呢樣美食啦~旺角一帶就有好幾間唔錯既餃子館🥟,今次就推薦呢間——老北京餛飩皇🙌🏻餐廳主打係北方傳統餃子同餛飩,餡料選擇多樣,最正係有「全家福」🤩,岩曬D選擇困難症既朋友仔,可以試勻曬所有味道啊!份量非常足夠,每一隻都大大舊,而且價錢相宜💡,30蚊都有交易,所以CP值都幾高架⬆️胃口細既朋友仔,推薦吃小餛飩,我同事要左一份薺菜小餛飩($45),份量係細D,一啖一粒,好快就清左一碗啦😋我自己就叫左一份原味鮮肉小餛飩加手工上海面🍜($40),面條粗身有口感,好有飽腹感花生醬涼拌大拉皮🥜($35)好令人surprise🙊,醬汁夠多,每一啖都充斥住濃濃既花生醬香味,吃慾大增🆙另外,同事們一致推薦店舖既招牌:北京酸菜水餃🥟($45),酸菜味道濃郁,同餃子本身都match~煎餃方面,同事叫左8隻韭菜豬肉煎餃($45),餃子煎得岩岩好,外皮香脆,內裏非常Juice🤤,係會爆汁岀㴝架💦,所以吃嗰陣要小心燙嘴♨️

花生醬涼拌大拉皮

北京酸菜水餃

韭菜鮮肉煎餃
2022-01-17
$40 (Lunch)
花生醬涼拌大拉皮