2024-08-12
【油尖旺區】【老北京餛飩皇】喺旺角想食啲嘢,又唔想話好隆重咁去一啲貴價餐廳,亦都唔想食啲放題呀,任食呀嗰類,又唔想食茶餐廳,補充多讓就係唔想食潮式粉麵店。見到呢間,覺得價錢都幾經濟實惠,而又唔似啲我平時成日食嘅嘢,咁就入去啦,見到佢哋間嘢都幾多人食喎。我第一次去就食咗 $42 嘅「全家福鮮肉小餛飩」,香港唔係好多地方有賣小餛飩,而家越嚟越多,呢度就包括咗黑松露、香茜馬蹄、薺菜、韭菜、酸菜、原味,我就唔逐一去介紹佢哋嘅味道,總之就係正。加 $8 飲杯「新鮮豆漿」,夾埋 $50,夠晒圓滿。之後再去一次,係呀我又係去多次先寫,今次就食 $58 嘅「大餛飩」,加 $8 要「全家福」味道,即係又係乜味都有啦,掂。今次呢個係下午茶嚟,仲有「炸香茅雞翅」兩隻同「酸梅湯」,正正常常嘅味道,而咁樣食咗 $66 嘅價錢喺旺角亦都唔算過份咁囉。。。(地址:旺角花園街3號鴻威大廈1座地下1號舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies
(地址:旺角花園街3號鴻威大廈1座地下1號舖)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺區 #旺角 #旺角東 #油麻地 #全家福鮮肉小餛飩 #小餛飩 #新鮮豆漿 #大餛飩 #炸香茅雞翅 #酸梅湯 #1am1469 #1ambackup