2016-12-08 1580 views
位於元朗嘅,大廚曾於新加坡主理西餐一段時間,經驗十分豐富。餐廳非常關注食物質素,除咗選材講究,用心於細節同埋菜式上之外,更加會體貼客人需要度身烹調食物,好似老人家同小朋友去到,佢地會特登將啲飯煮腍啲啲!非常貼心!鍾意食Risotto嘅朋友一定要試下!餐廳選用北海道刺身帶子,本身可以當刺身食,肉質好鮮嫩!餐廳特登煎至六、七成熟,令到外層香脆、內裡保持鮮甜鮮嫩!紫薯意大利飯用新鮮紫薯打成蓉,紫薯味道好清新,入面再混啲菇,再加埋法邊豆增加口感層次。選用匈牙利鵝肝,食落感覺唔油膩,仲散發陣陣甘香,加埋多士同醬汁仲多咗重香脆同濃香!鍾意食鵝肝嘅朋友一定要試下啦。牛面頰比起一般牛肉更腍更鮮嫩,脂肪比例平均而且膠質豐富。牛肉燴足12小時,入口有即溶嘅感覺!用杏仁酒製作,食起上嚟滲有淡淡酒香。另外,選用手指餅作夾層,入口非常鬆化,比起一般tiramisu多咗一重鬆脆感覺。每一啖混和忌廉、咖啡香味同淡淡酒香,令人欲罷不能!作為餐後甜品更顯餘韻動人。
北海道帶子紫薯意大利飯
香煎鵝肝多士